Welkom Gast 

Show/Hide Header

Welkom Gast, posten in dit forum vereist registratie.

Pagina's: [1]
Auteur Onderwerp:Elektrische scooter Govecs erg stil
admin
Beheerder
Berichten: 11
Post Elektrische scooter Govecs erg stil
on: June 18, 2011, 12:16

Het grote publiek is niet klaar voor elektrisch rijden, blijkt uit menig onderzoek. Maar dat kon met de e-scooter, e-scooters wel eens veranderen.

Gewend aan de geluiden van verbrandingsmotoren moet iedereen die voor het eerst op of in een elektrisch vervoermiddel zit, het verstand even op nul zetten. Bij de Govecs duurt die gewenning erg kort. Velen kunnen de knetterende herrie van slecht afgestelde tweewielers missen als kiespijn, datzelfde geldt voor de smerige uitlaatgassen.

Fluisterstil gaat de stoer ogende Govecs van start. Alleen een zoemend geluid van de elektromotor is waarneembaar voor de berijder, maar voor de omstanders niet. Dat zorgt vooral met ander verkeer om je heen nog wel eens voor verwarring of verrassing bij andere weggebruikers. Gewoon een kwestie van wat meer de claxon gebruiken.

Omdat de Govecs van meet af aan als elektroscooter is ontwikkeld, heeft de fabrikant motor en accu’s laag kunnen plaatsen voor een gunstig zwaartepunt. Dat komt weer ten goede aan de wegligging en het gemak waarmee zelfs een ongeoefend bestuurder met de scooter op stap gaat.

Opladen gaat door middel van het verlengsnoer onder het zadel, waar ook een handige opbergruimte zit. Govecs levert het model met een lood-silicium-accu (3.497 euro) en met een lithium-ion-batterij voor een lager gewicht en grotere actieradius (5.497 euro). Verder is er keuze uit varianten die 25 of 45 kilometer per uur halen (helmplicht of niet). De actieradius varieert hiermee van 50 tot 150 kilometer. De prijs lijkt misschien aan de hoge kant, maar kwalitatief laat deze ‘e-scooter van het jaar’ zich nauwelijks overtreffen. Vandaar twee jaar volledige garantie.

Pagina's: [1]
Mingle Forum by cartpauj
Versie: 1.0.30; Pagina geladen in: 0.012 seconden.