Welkom Gast 

Show/Hide Header

Welkom Gast, posten in dit forum vereist registratie.

Pagina's: [1]
Auteur Onderwerp:Opvoeren en verzekeringen
admin
Beheerder
Berichten: 11
Post Opvoeren en verzekeringen
on: August 8, 2011, 18:52

Het hebben van een scooter is natuurlijk al geweldig, maar goed je moet tegenwoordig natuurlijk als je een scooter hebt die 45 km /uur gaat, verplicht op de weg rijden. Niets is er zo vervelend als ingehaald worden door die auto’s die maar net 5 km harder rijden dan jijzelf.

Wetgeving:

De wetgeving hierover is heel simpel je mag zonder helm rijden tot 25 km / uur of een scooter bereiden met helm waarmee je 45 km / uur mag. Alles wat hierboven rijd kan en zal worden bekeurd bij een cotrole op de rollerbank.

Opvoeren en verzekeringen

Het opvoeren van je scooter is dan ook zo gepiept, andere uitlaat, luchtfiltertje, rolletjes en sproeiertje eruit voila. Zo zijn er natuurlijk veel manieren te verzinnen om hem op te voeren waar we het nu niet over zullen hebben. Het gaat ons erom dat je jezelf goed moet realiseren dat als jijzelf configuraties hebt gemaakt aan je motorblok / uitlaatsysteem met als doelstelling je scooter harder te laten rijden dan 45 km / uur, je niet verzekerd bent. Het maakt dan dus totaal niet uit wie de schuldige is van het ongeval. Stel je voor dat er letselschade bij komt kijken en jij iemand een gebroken arm bezorgd. Dan is diegene 6 weken uit de roulatie, kan niet werken, kan zich niet verplaatsen en maakt medische kosten. Tevens dient zijn schade aan zijn / haar motorvoertuig te worden vergoed. Dit zal uiteraard jouw verzekering op zich nemen en dit direct uitbetalen aan de schadehebbende. Echter zal de verzekering je helemaal tot je bot toe uitkleden om jou alles terug te laten betalen aan hun wat zij hebben betaald aan die vrouw / man waar jij schade aan toe gemaakt hebt. Dit kan helemaal bij bovengenoemde letselschade al snel oplopen tot enkele tienduizenden tot honderduizenden euro’s. Denk dus goed na of u dit ervoor over heeft dat uw scooter harder rijdt dan die 45 km / uur. Het zijn maar een paar km en zoveel sneller ben je dan toch ook weer niet op school of op je werk!

Pagina's: [1]
Mingle Forum by cartpauj
Versie: 1.0.30; Pagina geladen in: 0.012 seconden.