Het theorie examen is een verplicht onderdeel van het Centraal Bureau voor Rijvaardigheid (CBR), om u toegang te verlenen tot het gebruiken van uw motorvoertuig op de openbare weg.

Het theorie examen is verreweg het minst populaire onderdeel van het examen. Veel mensen zakken voor dit onderdeel door de spanning die ze hebben tijdens het examen. Het examen zal worden afgenomen in een grote zaal bij het CBR zelf, u zit dan met een groep andere mensen op een rij om uw antwoorden te geven op de vragen die gesteld zullen worden. Natuurlijk zal de stress er niet minder om worden als u zich niet goed voorbereid op het theorie examen. Echter kunt u zich wel goed voorbereiden op het theorie examen, dit kunt u te doen door online te oefenen van het theorie examen.

Het is bewezen dat online simulatie spellen en online games waarin de verkeersregels zijn verwerkt vaak nog beter werken dan leren uit een boekje, vaak is het online makkelijker uitvoerbaar voor jongeren dan voor de ouderen. Het theorie examen zal na het online oefenen een stuk gemakkelijker zijn en wellicht haalt u het nu in eén keer!

Let wel u kunt het theorie examen alleen oefenen via internet, voor het echte examen moet u toch naar het Centraal bureau voor rijvaardigheid bij u in de buurt, daar waar ook uw examen wordt afgenomen voor uw praktische examen