Zo inmiddels bent u aangekomen bij het moment dat u mag gaan beginnen met het behalen van het scooterrijbewijs maar u bent benieuwd wat dit gaat kosten? 

Er zijn altijd verschillen tussen de rijscholen bij u in de buurt. U moet zelf even nagaan wat u precies verkrijgt voor het pakket dat u vaak koopt. Bij sommige rijschoolhouders zit het examen er al bij en bij andere niet. Soms kan u dus bedrogen uitkomen als de een 100 euro goedkoper is maar het examen daar niet bij zit. In het algemeen verschilt de prijs tussen de 350 en 600 euro, dit ligt geheel aan het pakket en aan de rijschoolhouder. 

Aanzienlijk wat meer kosten voor het scooterrijbewijs dan alleen het behalen van het theorie examen. Het is echter niet voor niets, onderzoek heeft uitgewezen dat het behalen van een scooterrijbewijs een daling geeft van het aantal verkeersslachtoffers. Het lijkt dus geldklopperij want de kosten scooterrijbewijs zijn soms hoog maar het is echt noodzakelijk! Coreg