Het klinkt natuurlijk allemaal zo cliche maar niets is minder waar, doe het niet! Wees gewaarschuwd want de politie gaat intensiever controleren nadat de BOVAG een aanbeveling heeft gedaan naar aanleiding van een onderzoek dat ze hebben uitgevoerd onder jongeren. De branche organisatie maakt zich ernstige zorgen over de veiligheid op de weg die hierdoor veroorzaakt wordt waardoor ze die aanbeveling hebben gegeven bij de politiediensten.

AM2 rijbewijs:

Het AM2 praktijkexamen ligt dan ook vele malen lager zoals van te voren ingeschat werd door de CBR. De jongeren haken massaal af bij het uitvoeren van het praktijkexamen op de scooter die al vanaf 2010 wettelijk zo geregeld is. Terwijl dit juist is ingezet om te zorgen dat jongeren niet onervaren op de weg gaan rijden, wat nu dus blijkt wel te gebeuren daar zij zonder rijbewijs gaan rijden en dus ook nog een niet verzekerd zijn!

Boete:

Wanneer men een motorvoertuig bestuurt zonder rijbewijs is men in overtreding. Je kunt dan rekenen op een bekeuring van ongeveer 220 euro. De justitiële benaming voor deze overtreding is artikel 107, lid 1 en feitcode K055. Wie jonger is dan 18 jaar en een motorvoertuig bestuurd pleegt een overtreding. De geldboete die hierop volgt bedraagt 75 euro. Bovenop deze boete kunnen nog eventuele andere bekeuringen komen die niet zijn voor het rijden zonder rijbewijs. Voor minderjarigen onder 16 jaar worden de boetes gehalveerd.

Zoals gezegd dus doe het niet, het is het niet waard!