vespa in rome

vespa in rome

Het Romeinse rijkRome de hoofdstad van Italië. In deze metropool wonen 3,7 miljoen mensen. Bekend van het Romeinse rijk, architectuur en het Vaticaan. Als je aan Italië denk je lekker weer, ijs en scooters. Het straatbeeld van Rome wordt ook tegenwoordig nog bepaald door vespa’s en andere scooters. Rome is dan ook erg geschikt om met de scooter te bezoeken. Zelf rijden met je eigen scooter mag natuurlijk, maar huren is voor de meeste mensen die niet zo ver willen rijden een betere optie. In Rome zijn veel verhuuradressen, je kan voorafgaand aan je reis al een scooter boeken op één van de algemene verhuur websites op internet. Je kan ook kiezen voor een scooter bij het centraal station van Rome. Hier zijn ook volop fietsen te huur voor zo’n tien euro per dag.

Bezienswaardigheden Naast het makkelijk verplaatsen van bijvoorbeeld de “Trevi fontein” naar de historische (uitgaans) wijk “Trastevere” scheelt het ook dat je niet de weg hoeft te vragen in je steenkolen Italiaans. Het aantal bezienswaardigheden is fenomenaal in Rome, overal is wel iets te zien. Wat je zeker niet mag missen is een bezoek aan de Sint Pieter. De kerk ligt in het mini staatje “Stato della Città del Vaticano (Vaticaanstad)”. Tot 1989 was het de grootste kerk ter wereld. Er staan in de kerk maar liefst 395 beelden, waaronder de Pietà van Michelangelo, een beeld van Maria met de dode Jezus in haar armen.

Verkeer
Rome is een grote en drukke stad. Misschien dat het veel mensen afschrikt om hier een scooter te huren. De meningen zijn verdeeld, veel mensen vinden het goed te doen om te rijden in de straten van Rome, andere vinden het te druk en gevaarlijk. Als je zeker bent van jezelf is rijden goed te doen. Zorg dat je met het verkeer mee gaat en verwissel op tijd van baan.

Verblijf
Ontelbaar aantal hotels en apartmenten, pensions en herbergen zijn er in Rome. Je kan voor allerlei prijsklasse overnachten in Rome. Wil goed overnachten en maak de prijs niet zoveel uit dan is het “Hosianum Palace” een echte aanrader, Een prachtig hotel met gevoel voor smaak. Een overnachting is ongeveer € 100,- per nacht.