In de Spaanse stad Cadiz moeten fietsers voortaan een soort van rijbewijs hebben. Dit plan werd vandaag door de burgemeester van Cadiz, Teofila Martinez, bekend gemaakt tijdens de campagne “Cadiz op 2 wielen”. Voor hen die het fietsen nog niet helemaal onder de knie hebben kunnen hiervoor een gratis cursus krijgen die door de politie van Cadiz zal worden gegeven.

Tijdens deze cursus zal vooral de nadruk worden gelegd op de elementaire verkeersregels en de algemene verkeersveiligheid. De nieuwe maatregel, om alle fietsers in Cadiz te verplichten een licentie te bezitten, zal per gemeentelijke verordering in de lokale wet worden vastgelegd.

In ruil voor dit “rijbewijs voor fietsers” heeft het gemeentebestuur van Cadiz beloofd om haast te zullen gaan maken met de aanleg van fietspaden. Men hoopt dat door dit nieuwe plan er meer mensen per fiets aan het verkeer zullen gaan deelnemen en dat daardoor de doorstroming van het verkeer in Cadiz beter op gang komt.